Világetető

Utolsó kommentek:

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2017.05.03. 23:07:37

@cso zsi: ha az apjának ilyen van, akkor bizony azon mutat neki videót, gyerekappot, azzal tereli el a figyelmét pl körömvágás közben. És ilyenkor igen előnyös, ha nem tud kilépni az appból, amikor megmarkolja ő (is). Van még kérdés? Hogy jön ide az almás sznobizmus és a kamasz, akitől nyilván nem kell védeni a saját telefonját, függetlenül attól, hogy milyen márkájú?

Bejegyzés: A legfontosabb telefonbeállítás kisgyerek mellé!

cso zsi 2017.05.03. 22:49:28

@kmera: Valóság van, azzal nincs gond. De egy akár többszázezres kütyüről beszélünk. Nemrég olvashattunk arról, hogy a gyermek (messziföldön) erősen megcsapolta a bankszámlát pár vásárlással.
Erre pl. jó a lezárás.
De amikor a 4 éves beleejti a locsolókannába, az nem vicces.
Hozzáteszem, egy tizenéves kezében is meredek dolog egy ilyen kategóriájú készülék. A kamasz gyerek nem lesz kevesebb, ha nem alma van a telefonon, és az ár 100 ezer alatt van. Vagy 30 ezer alatt. (póráznak az utóbbi is elég)

Bejegyzés: A legfontosabb telefonbeállítás kisgyerek mellé!

kmera 2017.05.03. 22:02:53

@cso zsi: Életszerű kérdés, csakugyan... A gyerek azt akarja megnézni, ami a szülőjét is foglalkoztatja. A mi gyerekkorunkban a tv meg a rádió volt érdekes, nekik meg ez. Ennyi. A gyerekkel meg nem a 18. szülinapján közlöd hosszú, magányos és zárkózott nevelés után, hogy van kint egy világ, ahol ez és ez létezik...Éljünk már a valóságban, könyörgöm.

Bejegyzés: A legfontosabb telefonbeállítás kisgyerek mellé!

FüligJim 2017.05.03. 20:53:45

@cso zsi: a probléma ott kezdődik, hogy a cikk első bekezdését sem olvassa el vagy értelmezi...

Bejegyzés: A legfontosabb telefonbeállítás kisgyerek mellé!

cso zsi 2017.05.03. 19:22:53

Mit keres egy ájfón egy 18 évesnél fiatalabb kezében.
A probléma ugyanis ott kezdődik.

Bejegyzés: A legfontosabb telefonbeállítás kisgyerek mellé!

Matheo · http://hobbymania.blog.hu/ 2017.05.03. 13:55:53

iPhone-t használó szülőknél alap! :D
Tényleg nagyon hasznos.

Bejegyzés: A legfontosabb telefonbeállítás kisgyerek mellé!

retrodj · http://retrodj.blog.hu/ 2016.12.07. 17:02:42

@eyr750: Ennek nagyon örülök és gratulálok. Csak az a baj, hogy a mai világ totál felfordult, elvesznek ezek a titkok és bájos cselekedetek a rohanó társadalom miatt. Romantikus lelkületű vagyok, a válást hírből sem szeretném megismerni és remélem a választottam egy életen keresztül kitart mellettem, ahogy Én mellette. Sajnos azonban több csalódásom is azt mutatja, hogy túlságosan naiv vagyok ilyen téren...

Bejegyzés: Egy 50 éves szerelmi történet

eyr750 2016.12.02. 18:41:06

@retrodj: De, hidd el születnek :) A mi levélkupacunk kb. 35 éves. A bicskei katonaság évei a 80-as években sem voltak könnyűek, annak, akinek már családja, pici babája volt. Jó néha elolvasni azokat a leveleket :)

Bejegyzés: Egy 50 éves szerelmi történet

Világetető · http://vilageteto.blog.hu 2016.11.14. 13:29:53

@JanDítě: nincs terv, úgyse tartanánk be. De egyelőre tuti nem tudunk tőle megválni, azt tippelném, hogy 2 éves kora előtt nem szabadul tőlünk.

Bejegyzés: Óriási siker: élete leghosszabb éjszakája és spontán főzős játék!

JanDítě 2016.11.14. 12:53:15

@Világetető: mi is hárman alszunk :)nyilván, nem csak ettől függ, mondom mákunk van hogy az én alvókámat örökölte..ti meddig tervezitek amúgy a közös alvást?

Bejegyzés: Óriási siker: élete leghosszabb éjszakája és spontán főzős játék!

Világetető · http://vilageteto.blog.hu 2016.11.14. 12:08:43

@JanDítě: Nálunk sincs semmi világító, bár nincs is teljes sötétség. Viszont egy szobában vagyunk vele, gondolom az is könnyebben felébresztheti. De nagyon sokféle különböző sztorit hallottam alvási szokásokról, szóval nem hiszem, hogy megfejthető csak így.

Bejegyzés: Óriási siker: élete leghosszabb éjszakája és spontán főzős játék!

JanDítě 2016.11.14. 12:00:58

érdekes nálunk pont fordítva van bár mi még "csak" 11 hónaposak vagyunk:) egy kezemen meg tudom számolni ( ok leszámítva al első 2-3 hónapot,két óránkénti etetés stb) amikor kelt fel éjszaka a lányom..8 óránál ritkán alszik kevesebbet 8-6ig simán végigdurmolja az éjszakát majdhogynem tényleg a kezdetektől. a trükk:tökéletes sötétség, semmi kis fénylő bizbasz, fluoreszkáló macika, meg haloványled hülyeség..semmi, csontsötét. ez a párom találmánya én világ életemben tv,videó(hehe-vhs-ről a klasszik tvből felvett Bud Spencer filmek)laptop mellett aludtam el..amióta együtt lakunk sötét van még a rötyire is denevérmódjára közlekedem + tapogatva.mi is pihentebbek vagyunk, lányom dettó..tudom szerencsénk is van hogy jó alvó, sok rémtörténetet hallottam 0-24 síró sohanemalvó babákról..

Bejegyzés: Óriási siker: élete leghosszabb éjszakája és spontán főzős játék!

Világetető · http://vilageteto.blog.hu 2016.11.01. 09:13:59

@Jankove: Hű, köszi, ez nagyon hasznos, köszönöm a bővebb magyarázatot is!

Bejegyzés: A nevelés - a világ legostobább apukája 3.

Jankove 2016.10.31. 23:18:57

@Világetető: "vakdugónk van, fí reléről soha nem hallottam még!"

Köznyelvben sokféle képpen nevezik, a vlllanyászok fí relének hívják, mások életvédelmi relének, a hivatalos neve: ÁVK, vagyis áramvédő kapcsoló. Nagyon nem akarok a működésébe belemélyedni, de röviden ez egy biztosítéktábla sinjeire szerelhető modul, nagyjából úgy néz ki mint egy kisautomata. A feladata az, hogy életet mentsen. Ha a kisbaba (vagy bárki) neagyisten minden óvintézkedés ellenére benyúl a konnektorba, vagy hibás háztartási készülék feszültség alatt álló részeit érinti, az eszköz "tudni fogja", hogy az áramkörben valami rendellenes szivárgás van, ilyenkor egy kioldómechanizmus megszakítja az áramkört, néhány milisec alatt, ezzel elkerülhető a halálos áramütés. A hagyományos kismegszakító ilyen képességekkel nincs felvértezve, ezért érdemes konzultálni villanyszerelővel, kikérni a tanácsát, és felszereltetni egy ilyen cuccot. Az eszköz minőségtől, fázisszámtól, egyebektől függően kb 5-15.000 forintos tétel, plusz szerelés. Ez nem tétel, tekintve hogy adott esetben életet menthet.

Bejegyzés: A nevelés - a világ legostobább apukája 3.

Világetető · http://vilageteto.blog.hu 2016.10.31. 16:44:17

@rnz: :D sajnos nem igaz, amiket írsz. Mi van a sok 'kell' és 'kellene' szavakkal? Azok vajon nem felszólítást, szabályt fejeznek ki? De van konkrét felszólítás már az első kommentedben is ("tessék a gyerekkel egy kicsit foglalkozni") És az utolsóban is.
Továbbra is kioktató vagy, igen. Pedig nem utasítottam el csípőből, amiket mondtál, volt, amivel egyetértettem, jeleztem is. És nem, nem igaz, hogy téged minősítettelek volna, ez is csúsztatás, hiszen ezt írtam, és nem véletlenül: "a kelleténél agresszívabb/kioktatóbb/fontoskodóbb hangnemnek". Azaz a kommentedről mondtam véleményt, nem rólad. Nagy különbség. De nem tudsz lemondani arról, hogy hatalmas tudásod birtokában a szüleim, a gyerekem, na meg velem kapcsolatban ítéleteket hozz, őszintén, szerinted ki kíváncsi erre? Ha jó szíved hajtana, ahogy állítod, akkor már rég leálltál volna, miután elsőre jeleztem, hogy nem szeretem ezt a stílust, Azt sem állítottam soha, hogy nem igaz, amit mondasz, csak nem feltétlenül akarom én is úgy csinálni. Ne hadakozz velem, ha én nem hadakozom veled, csak annyit jeleztem az elejétől kezdve, hogy nem tetszik a stílus. És abban egyre mélyebbre süllyedsz, az utolsó mondatod már nagyon kemény, arra méltó visszavágást még zárójelben sem írom le, mert szégyellném magam miatta... :)
Na minden jót, javítgasd inkább olyanoknak az életét, akik örülnek neki, én lezártam a vitát veled.

Bejegyzés: A nevelés - a világ legostobább apukája 3.

rnz 2016.10.31. 16:20:02

@Világetető: Nos, egyetlen felszólítás sincs, nem véletlenül nem találsz egyetlen felkiáltójelet sem, ami ezt jelezné.
Épp segíteni szeretnék, hogy ne rontsd el ott, ahol nagyon-nagyon sokan elrontják. Majd ha levetkőzöd az önteltséget (azok után talán már ilyen jelző is belefér, ha én agresszív, kioktató és fontoskodó vagyok), talán rájössz magad is, hogy nem hogy közel sem tudsz mindent, épp hogy alig tudsz még valamit és ha a másik véleménye, tanácsa nem tetszik, még lehet igaz és hasznos gondolat.
A megértést meg majd a gyermekedtől várd. Nekem nem lesz se több, se kevesebb az életem, amiért te elgondolkodás, vagy vita helyett inkább csípőből elutasítod a másik _jó szívvel_ intézett, személyes tapasztalatokból gyűjtött tanácsát.

Bejegyzés: A nevelés - a világ legostobább apukája 3.

Világetető · http://vilageteto.blog.hu 2016.10.31. 14:29:15

@rnz: sokkal többet teszel, mint a tapasztalataid megosztása, hiszen tele van felszólításokkal minden kommented. Ez nem is feltétlenül katasztrófa, csak legyél vele tisztában, na meg okkal találhatja ezt bárki a kelleténél agresszívabb/kioktatóbb/fontoskodóbb hangnemnek.
[amire nem jutna idő, ha nem dolgoznék a gépen, az a munka. és hiába mondod, hogy szét KELL választani, én nem teszem. köszönöm a megértés.]

Bejegyzés: A nevelés - a világ legostobább apukája 3.

rnz 2016.10.31. 14:18:01

@Világetető: A gyerek a felnőttet utánozza, ergo ha a telefont akarja nyomkodni, akkor az egészen nyilvánvalóan azért van, mert apa és/vagy anya túl sokat nyomkodja. A konnektort is azért piszkálja, mert látja hogy te is piszkálod. Én is sokat dolgozom otthon, ráadásul programozó vagyok (ergo a számítógép előtt ülök), szóval pontosan tudom, hogy miről van szó. Pont ezért is tudom azt, hogy nem csak hogy szét lehet, de szét is kell választani a munkát és az otthoni dolgokat akkor is, ha otthon dolgozol. Az fentiek alapján nincs másik gyermeketek (persze szólj, ha tévedek), szóval ha van egy apa és egy anya is, akik rendesen kiveszik a részüket mindenből, akkor egy gyereknél simán jut mindenre idő.
Bár ezt a mondatot nem is értem teljesen: "Mivel otthon dolgozom főleg, és a laptopon és telefonon, ezért ha ritkábban nyomkodom, akkor nem jut idő mindenre."
Veheted nevelésnek amit írtam (vicces, hogy ezt te már egyből életmódváltásnak nevezted, nekem már ez is sokat elárul), de az a szüleid dolga volt, nem az enyém. Én csak megosztom a tapasztalataimat és gondolataimat mellébeszélés nélkül, még ha szúrós is némelyik. Egyszerűen látom, hogy nagyon sokaknak a fejére van nőve a telefon, vagy alig lehet őket elszakítani a számítógép elől (nem munka miatt), de persze ezt csak nagyon-nagyon ritkán ismerik csak be.
Egyébként mi is használtunk vakdugót, az asztalok sarkára is raktuk védőbigyókat, de Murphy itt is teszi a dolgát: A gyerek tuti úgy is azt a dolgot fogja megtalálni, amire te nem gondoltál. Ez elkerülhetetlen, ahogy az apróbb balesetek is, ámbátor annak a gyereknek amelyiknek nem volt saját maga által begyűjtött lila folt a lábán, vagy kezén, nem is volt valódi gyerekkora.

Bejegyzés: A nevelés - a világ legostobább apukája 3.

Világetető · http://vilageteto.blog.hu 2016.10.31. 13:50:11

@Jankove: vakdugónk van, fí reléről soha nem hallottam még!

Bejegyzés: A nevelés - a világ legostobább apukája 3.